Med ett långt förflutet inom företaget och djupt teknikkunnande är “Fråga Lennart!” något man hör ganska ofta när man jobbar på SVAB. På sin lediga tid i lumpen programmerade Lennart, mest på skoj, fram kod för kryptering som sedermera kontribuerades som öppen källkod. Många år senare fick han reda på att koden användes till 6% av världens alla malwares och virus! Lennart är SVAB’s okrönte kung när det gäller att lösa de mest komplicerade Rubiks Kuberna.

Lennart började hos oss 2002 och jobbar nu som utvecklingschef. Med tanke på sin tidiga anställning på SVAB är han självlärd i det mesta hos oss, och Lennart hann mest med att arbeta som dräng hemma på gården innan han började hos oss.

Lennart har ett stort teknikintresse och på fritiden skapar och lagar han saker, allt från snickeri till elektronik och mjukvara. Han reser gärna mycket med familjen och Montenegro är en stående favorit. Det Lennart gillar mest med SVAB är att vara delaktig i ett företag som växer både produktmässigt och marknadsmässigt. Uppvuxen med olika maskiner tycker han det är väldigt roligt att jobba med utveckling mot liknande maskintyper.

 

lennart.hedlund@svab.se

072 080 10 45

Jag rekryterar

Jobbar du redan på SVAB?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@svab.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor